Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Καθημερινές μάχες

Πόσα και πόσα μπορούν να γίνουν μέσα σε μια μέρα που σε αναστατώνουν, σε στεναχωρούν, σε εκνευρίζουν; Πόσους και πόσους πειρασμούς βάζει το ταγκαλάκι κάθε μέρα για να κερδίσει έστω και μια σκέψη σου; Και πόσες φορές τα καταφέρνει!
Δεν θα μιλήσω για μοιχείες, πάθη, σκοτωμούς, κλεψιές και ψέματα. Απλά σκέψου… Πόσες φορές ενήργησες εγωιστικά μέσα στην ημέρα; Πόσες φορές εκνευρίστηκες (στο τιμόνι ας πούμε) τόσο ώστε να διαπληκτιστείς με κάποιον; Πόσες φορές κοίταξες το συμφέρον σου έναντι του πλησίον σου; Πόσες φορές αδιαφόρησες για τον πόνο ή την ανάγκη του άλλου; Πόσες φορές πλήγωσες κάποιον με τις κουβέντες σου; Πόσες φορές απελπίστηκες από τα πάντα αλλά και τον εαυτό σου; Και τέλος, πόσες φορές έκανες μια αρνητική σκέψη για κάποιον; Και αν είσαι ειλικρινής, θα δεις ότι είναι πολλές αυτές οι φορές, έστω και μέσα σε μια μονάχα ημέρα. Και όλες αυτές οι φορές είναι μικρές νίκες του ταγκαλακίου! Που βρίσκεται κάπου εκεί έξω και χαμογελάει τρίβοντας τα χέρια του κάθε φορά που εμείς τον αφήνουμε να μπει στη σκέψη μας, στην συμπεριφορά μας, στην ζωή μας. Κάθε φορά που κυριεύει λίγο από την ψυχή μας.
Σύμμαχος και όπλο μας σε αυτή την μάχη, ο Χριστός. Αυτός μπορεί να νικήσει όλες τις σκέψεις, όλα τα αρνητικά συναισθήματα, τις απελπισίες, όλες τις «αμέλειές» μας. Αυτός μπορεί να σταθεί δίπλα μας, κοντά μας, μέσα μας και να νικήσει το ταγκαλάκι που καραδοκεί. Απλά χρειάζεται να Τον αναζητήσουμε, να Τον πιστέψουμε, να Του μιλήσουμε και να Του ζητήσουμε την βοήθειά Του! Και αμέσως, νιώθεις την παρουσία Του. Νιώθεις την γλυκιά ζεστασιά Του στο αίμα σου και την ηρεμία στη ψυχή σου.
Και τότε ξέρεις…

Ταγκαλάκι-Χριστός 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου